معرفی کتاب: علم و رسانه؛ مسیرهای جایگزین در ارتباطات علم

۲۵ تیر ۱۳۹۸ | ۰۴:۳۰ کد : ۹۳۴۶ محتوا
معرفی کتاب: علم و رسانه؛ مسیرهای جایگزین در ارتباطات علم

«علم و رسانه: مسیرهای جایگزین در ارتباطات علم» کتابی بود که اولین بار در سال 1999 به قلم ماسیمیانو بوکی توسط انتشارات راتلج مننتشر شد. این کتاب در 4 فصل نگاشته شده است: فصل 1 هدف اصلی خود را بر تحلیل- پدیده چرخش دانشمندان به سمت عموم- در وضعیت هنر ارتباطات عمومیِ مطالعات علم قرار می‌دهد. این فصل موفقیت‌ها و کمبودهای عمده نظریه‌ها و مدل‌های موجود را نشان می‌دهد و استدلال می‌کند که تحقیق بیشتری در مورد این مسئله لازم است تا تعاملات ارتباطی بین علم و عموم را روشن سازد. بخش‌های این فصل عبارتتد از:
•    گزارش استاندارد از ارتباط عمومی علم
•    بازنمایی اجتماعی نظریه‌های علمی
•    نقش پنداشت علمی
•    تسلسل ارتباطی
•    مسیرهای شناختی و موانع آنها
•    مرحله محبوب و پیامدهای آن
 فصل 2 با عنوان" زمانی که دانشمندان به سمت عموم می‌روند" نیز دستورالعمل‌های اصلی نظریِ تحلیل و تفسیر را بیان می‌کند. در این بخش مقاله‌ای مورد نقش استعاره‌ها و پارادوکس‌ها در ارتباطات عمومی علم ضمیمه شده است بخش‌های این فصل عبارتند  از:
•    استعاره‌ها، پارادوکس‌ها و ابژه‌های مرزی در ارتباطات عمومی علم
•    استعاره در علم
•    استعاره های عامه‌پسند و ترکیبی
•    استعاره‌ها و پارادوکس ها
•    پارادوکس در علم
•    نقش پارادوکس در ارتباطات علم
•    اّبژه‌های مرزی
.فصل سوم؛ سه مطالعه موردی را برای نشان دادن ویژگی‌های انواع اصلی چرخش به سمت عموم ارائه می‌دهد.
•    ملاحظات مقدماتی
•    خلق و نابود کردن علم در عموم: مورد گداخت سرد یا کولد فیوزن
•    یک انفجار عمومی: تئوری بیگ بنگ در مطبوعات روزانه انگلیس
•    علم عمومی لویی پاستور: آزمایش سم‌زدایی روی مطبوعات محبوب زمان